Wednesday, 18 July 2018

KOPI CAP GANTANG PILIHAN RAMAI

Kopi Cap Gantang menjadi pilihan penggemar kopi di Kedah, terutama sekitar daerah Baling. Kilang memproses Kopi Cap Gantang terletak di Kampung Mengkuang Hujung, Kuala Pegang, Baling, Kedah. Pengeluar Kopi Cap Gantang kini menjadi antara pengeluar kopi terkenal yang mendapat permintaan ramai dari seluruh Malaysia, terutama apabila dipasarkan melalui internet.

Ini catatan di FB salah seorang penggemar Kopi Cap Gantang: Akhirnya, stok Kopi Gantang selamat mendarat. Siapa yang pernah minum kopi ni, dah tak nak kopi lain. Terima Kasih Cikpuan Mimie Khariani Ramli sudi berikan stok kopi ni dan tahu sangat kegemaran your sis ni..Terharu..... Allahu...nun jauh di bawa perjalanan dari Kedah. Semoga Allah murahkan rezeki Mimie sokmo-sokmo. Aamiin. 

Kopi Cap Gantang mempunyai aroma keharuman tersendiri dan kelazatan yang boleh menyegarkan tekak dan pernafasan serta amat baik untuk kesihatan. Kopi Cap Gantang diusahakan Mohamed Hassan Mohamed Rawter, anak kelahiran Kampung Kubang Rotan, Alor Setar, Kedah.

No comments:

Post a Comment